Fulltime in de stressmodus…

…voor veel mensen is het een feit, ook al hebben ze het zelf niet eens in de gaten.

Als je gestrest bent, leef je in de overlevingsstand. In deze toestand ervaar je vaak vooral negatieve emoties, zoals frustratie, bezorgdheid en ergernis. Niemand ziet hoe hard jij werkt, je ergert je aan de rommel in huis, je maakt je zorgen om je gezondheid. Angst komt al snel om de hoek kijken en maakt dat je in de stressmodus blijft hangen… dat is niet alleen ongemakkelijk, het leidt op termijn ook tot chronische klachten.

Oprichters VoiceMindBody

Via de klank van je eigen stem…

Het goede nieuws is, dat je daar verandering in kunt brengen, op een simpele en doeltreffende manier. Het is misschien moeilijk te geloven, maar je hebt de oplossing van dit probleem al bij de hand. Via de klank van je eigen stem switch je in no time van de stressmodus naar de rust- en herstelmodus. En je hoeft er niet eens voor te kunnen zingen.

Hoe? Door het zingen van lange tonen breng je jezelf tot rust. Je ademt langzaam uit als je zingt. Daar reageert je hartslag op.

Die gelijkmatigere hartslag heeft een positief effect op je autonome zenuwstelsel. En bovendien hebben de hoge frequenties in de klank van je stem een geruststellende werking op ons brein. Zo kom je op een makkelijke en doeltreffende manier in de rust- en herstelmodus.